Olen tässä päivän mittaan koittanut vähän miettiä alkuviikon safkoja. Pitäisi alkaa nyt tarkkailla erityisesti noita proteiinin ja rasvan lähteitä; ensimmäisiä pitäisi roimasti lisätä ja jälkimmäisiä vähentää. Tavoitteena kevyempi elopaino, terveempi olo ja vegetaristisesta ruokavaliosta pääosin vegaaniseen siirtyminen. Ikävästi tili tuppaa olemaan tässä vaiheessa kuuta jo aika tiukilla, joten mitään gourmet soija-tuotteita ei ole vara ostaa. Mutta eiköhän tässä jotain keksitä. Huomisen ruoat on jo suunniteltu iltapalaa myöden ja oikeastaan myös keskiviikonkin. Loppuviikosta en vielä oikein tiedä, mutta mennään sitten niillä mitä on. Puuroa löytyy nyt ainakin, jos ei muuhun ole varaa.

Tänään oli vähän koleat tunnelmat kun odottelin myöhässä olevaa bussia tuulisella pysäkillä raskaiden kantamusten alla. Matka taittui sitten onneksi nopeasti vaikka meinasi vähän hitsata kiinni edessä olevan papan jaaritelessa niitä näitä kuskille lähes koko matkan. Kotiin päästyä taivas alkoi jo hämärtää ja tuli aika alakuloinen olo. Pakko oli raahautua vielä kauppaan kun jääkaappi oli tyhjää täynnä, ja nyt on ihan täysin vetämätön olo. Vaikka koulujuttuja olisi vielä aimokasa tahkottavana. Ja huomenna aikainen herätys. Huh, talvi tuntuu aina imevän mehut ihan totaalisesti. Nyt juon makeaa teetä ja koitan latautua.

(Ostoslistalla oli muuten tänään jäävuorisalaattia, tuorekurkkua, banaaneja, naposteluporkkanoita, Rice Dream maitojuomaa, Alpro Soya vadelma-jogurttia, pakastekukkakaalia ja tomaattipyreetä.)